امروزه افراد برای معرفی و ارائه مشخصات خود، بهجای نوشتن شماره تلفن و آدرس بر روی برگه یا چاپ کارت ویزیت، از آدرس وبسایت شخصیشان استفاده میکنند. در این مقاله به مفهوم وب سایت شخصی چیست می پردازیم و انواع وب سایت شخصی را نام برده و از مزایای طراحی سایت شخصی می گوییم.
سایت شخصی چیست؟
وب سایت شخصی بهترین روش جهت به اشتراک گذاشتن افکار و نظرات در دنیای وب است. وبسایت در کنار معرفی شخص میتواند روش مناسبی در برقراری ارتباط باشد.
در وب سایت های شخصی شما به معرفی خود، مهارت ها، نمونه کارها و حتی نظرات و عقاید خود می پردازید و میتوانید پل ارتباطی خوبی برای آشنایی افراد با مهارت های خود باشید. از این رو با اشتراک گذاری عقاید و همچنین پل های ارتباطی میتوانید طرفداران و یا مشتریان خود را جذب کنید.
وب سایت های شخصی تنوع و کاربرد های متفاوتی دارند و میتوا از آن برای مشاغلی مانند وکالت, پزشکی, مقاله های علمی, مهارت های فردی و … استفاده کرد
سایتهای شخصی، جهت کاربردهای متفاوتی ایجاد میشوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
کاربردهای وب سایت شخصی
وب سایت های شخصی کاربردهای فراوانی دارد. از معرفی و ارائه رزومه و نمونه کار گرفته تا استفاده از آن برای انتشار عقاید و داستان ها و … . در این بخش از مقاله ما به انواع سایت شخصی می پردازیم.
رزومه آنلاین:
با ایجاد یک وب سایت شخصی، معرفی کار و تخصص خود را حرفهای انجام دهید. سوابق کاری و تحصیلی، تقدیرنامهها و گواهینامهها و هر موضوعی که در آن حرفی برای گفتن دارید را در سایت شخصیتان درج کنید.
یک سایت شخصی که دامنه آن نیز به نام شماست. این رزومه آنلاین و بهروز، میتواند در هر جایی از دنیا موقعیتهای شغلی متفاوتی برای شما ایجاد کند. بهترین نحوه راه اندازی وب سایت شخصی سایت ساز می باشد که امروزه بسیار رونق پیدا کرده است.
پورتفولیو (Portfolio):
نویسندگان، افراد مشهور مانند بازیگران تئاتر و سینما، نقاشان، هنرمندان و… با داشتن یک وب سایت، علاوه بر ارائه بیوگرافی میتوانند آثار خود را نیز در معرض دید همگان، قرار دهند. اطلاع از جدیدترین خبرها و اتفاقات در زندگی کاری و شخصی ایشان، علاوه بر افزایش شهرت یک نوع تبلیغ آنلاین نیز محسوب میشود.
وبلاگ شخصی:
وب سایتی شخصی برای درج نظرات و عقاید، سفرنامهها و تجربههایی که در طول سفر و یا کار برای شما، پیش آمده است. وبلاگی با دامنه ثبتشده به نام صاحب سایت، از بهترین وب سایت های شخصی است که تصویرسازی خوبی از مالک آن، در ذهن کاربران ایجاد میکند.
در یک وبلاگ میتوانید امکان تبادل نظر با کاربران را نیز قرار دهید و در تعامل با آنها باشید. در این حین میتوانید با بهرهگیری از دانستهها و تجربیات دیگران به سطح دانش خود نیز بیافزایید. برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد وبلاگ می توانید مقاله وبلاگ چیست را مطالعه کنید.
انتشار مقالات و ترجمهها:
از دیگر کاربردهای وب سایتهای شخصی، ارائه مقالات و ترجمهها است. مقالات علمی پژوهشی و ترجمههای تخصصی در زمینه کاری خود را در سایت شخصی و دسترس عموم قرار دهید. این روش علاوه بر افزایش بازدید سایت با کلمههای کلیدی مرتبط، معرف خوبی برای شما خواهد شد.
آموزش:
از دیگر انواع سایت شخصی می توان به سایت های آموزشی شخصی اشاره کرد.یک سایت شخصی میتواند فضایی مناسب برای ارائه آموزش در زمینههای متفاوت، به مخاطبان باشد. چنانچه در رشتههایی مانند نقاشی، آشپزی، موسیقی، طراحی سایت و… تخصص دارید با راهاندازی وبسایت شخصی با نام خود، میتوانید مهارتهایتان را به دیگران نیز آموزش دهید.
مشاغل آزاد بدون فروش و یا تجارت :
از دیگر مشاغلی که میتوانند با استفاده از وب سایت شخصی کار و حرفه خود را گسترش دهند مانند وکیل, محقق, پزشک (جهت ارائه دست آورد های علمی) , مهندسان , معلمان و …
ویژگیهای یک وب سایت شخصی چیست؟
اصلیترین منوهای وب سایت شامل بیوگرافی، راههای تماس، خدمات، آموزش یا مقالات را در وب سایت شخصی خود درج نمایید.
قالب سایت یا تمپلیت خیلی پیچیده نباشد و کاربر به راحتی به بخشهای مورد نظر خود، وارد شود. ( در مقاله template چیست در این مورد بخوانید)
سایت شخصی نباید رنگبندی خیلی سرد و بی روح، یا خیلی پر رنگی داشته باشد. رنگهای استفاده شده در عکسها و منوها، باید متناسب با زمینه کاری صاحب سایت انتخاب شوند.
اطلاعات تماس در جای مناسب و دسترس کاربران، قرار بگیرد.
حتما در وبسایت شخصی، آدرس و آیکن شبکههای اجتماعی درج شوند. کاربران در کنار آدرس وبسایت میتوانند صفحههای شخصی شما در Social Media ها را نیز، دنبال کنند.
بخشی از سایت به درج دیدگاه و نظرات افراد، تخصیص داده شود.
محتوای تصویری و متنی جذاب و در عین حال ساده، در بخشهای مختلف سایت قرار داده شوند. جذابیت برای کاربران منجر به توقف ایشان در سایت، مراجعه مجدد جهت بازدید آن و برقراری ارتباط بیشتر با مالک سایت شخصی خواهد شد. این مورد به بهبود سئو وب سایت و جایگاه آن در موتورهای جستجو نیز، کمک شایانی خواهد کرد.
مزایای طراحی سایت شخصی در مقایسه با شبکه های اجتماعی
زیبایی
در یک وبسایت شخصی امکان استفاده از قالبهای متفاوت با رنگبندی دلخواه وجود دارد. سفارشیسازی صفحات سایت شخصی که توسط طراح یا قالبهای آماده مانند وردپرس و جوملا راهاندازی میشوند، بهراحتی امکانپذیر است. در مقابل امکان ویرایش و شخصیسازی دلخواه قالب، منوها و دکمههای موجود در صفحات اجتماعی افراد مانند اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک و… وجود ندارد.
قابل اعتماد
شبکههای اجتماعی به طور صددرصد قابل اعتماد نیستند، در صورتیکه یک وبسایت به اعتبار شغل و تخصص شما، میافزاید. صفحات شخصی در اینستاگرام یا توییتر میتوانند در کنار آدرس سایت شخصی به معرفی بیشتر شما کمک کنند. اما بهصورت حرفهای نمیتوانند جایگزین سایت شخصی شوند. در واقع درج آدرس شبکههای اجتماعی در بخشی از وب سایت شخصی شما، مکمل اطلاعات مندرج در آن خواهند بود.
برند سازی تجاری
با داشتن یک وبسایت و خرید دامنه ir یا com. به نام خود، میتوانید پرسنال برندینگ (Personal Branding) انجام دهید. بهترین وبسایتهای شخصی، تبلیغ و ترویج خدمات افراد را انجام می دهند. داشتن یک سایت شخصی آنلاین و پویا علاوه بر رزومه آنلاین، برای صاحب آن برند سازی خواهد کرد. در نتیجه این برندسازی شخصی فرصتهای شغلی و حرفهای بیشتری متناسب با مهارت شخص ایجاد خواهد کرد.
ارتباط منطقی و مداوم
در کنار وب سایت شخصی خود میتوانید از مکاتبات با کاربران و بازدیدکنندگان تحت ایمیل اختصاصی نام سایت نیز بهرهمند شوید. ارسال و دریافت ایمیل تحت نام شما میتواند تصویرسازی بهتری در ذهن مخاطبان انجام دهد. تکرار این نام به مرور زمان خدمات و ویژگیهای شما را به برندی اختصاصی تبدیل خواهد کرد.
مشکل عدم دسترسی و منطقه جغرافیایی
امکان فیلتر و قطع شدن شبکههای اجتماعی طبق شرایط سیاسی منطقههای جغرافیایی متفاوت وجود دارد. در صورتیکه شما بهعنوان مالک سایت شخصیتان، تصمیمگیری در خصوص قطع یا وصل بودن وبسایت، مشاهده یا عدم دسترسی آن در هر روز یا ساعت را به دلخواه انجام میدهید.
موتور های جستجو
با یک وبسایت شخصی و درج محتوای مناسب متن و تصویر در آن، معرفی خود را به موتورهای جستجو حرفهایتر انجام دهید. همچنین برای تبلیغ بیشتر خدمت، محصول، تخصص یا حرفه خود در این وب سایت شخصی، میتوانید از خدمات سئو یا تبلیغات در گوگل (GoogleAds) هم استفاده کنید. اما این ابزار و امکان استفاده از آنها در شبکههای اجتماعی وجود نخواهند داشت و تنها میتوانید از طریق افزایش Follower های آن به شهرت صفحه شخصیتان بیفزایید.